Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limon Soslu Parfe Tarifi Resimli

Limon Soslu Parfe Tarifi Resimli
0
65

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Limon Soslu Parfe Tarifi
Resimli Limon Soslu Parfe Tarifi

Limon Soslu Parfe

Malzemeler
*5 buyuk yumurtanın sarısı
*12 bardak şeker
*12 bardak taze limon suyu
*4 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
*14 bardak 2 23 bardak soğuk, ağır krema
*100g beyaz cikolata, ince kıyılmış
*5 bardak dilimlenmiş cilek
*bir tutam tuz

imageslimonsosluparfetarifiresimli5ad405a0e0684

Hazırlanışı
Yumurta sarılarını, şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tuzu orta boy metal bir kapta cırpın Kabı benmari usulu ısıtırken, karışımı 6 dakika kadar cırpmaya devam edin ve cok koyu bir kıvam almasını sağlayın Suyun uzerinden alın ve limonlu musunuzu oda sıcaklığında bekletin

Başka bir orta boy metal kapta 14 bardak kremayı beyaz cikolatayla karıştırın Yine benmari usulu kabı ısıtın ve cikolatanın iyice yumuşamasını sağlayın Kabı sudan alın ve homojen bir karışım elde edene, tum cikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin Bu musu da oda sıcaklığında bekletin

Kalan 2 23 bardak kremayı buyuk bir kapta, tepecikler oluşana kadar cırpın Cırpılmış kremayı muslar arasında her seferinde 1 bardak paylaştırın (her musa yaklaşık 3 bardak denk duşecektir)

14 bardak limonlu musu, 8 parfe veya şarap bardağına tabaka halinde paylaştırın, uzerine 2 corba kaşığı cilek yerleştirin Sonra 14 bardak beyaz cikolatalı musu, tabaka olarak cileklerin uzerine surun Bu şekilde birer birer katmanları oluşturun Uzerlerini naylon folyoyla kapatın ve soğuk bir yerde saklayın Kalan cileklerin de uzerlerini ortun ve serin bir yerde saklayın

Servis yapmadan once her bir bardağı kalan cilek dilimleriyle susleyin
 
858,496Konular
981,872Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt