Limon Soslu Parfe Tarifi
Resimli Limon Soslu Parfe Tarifi
Limon Soslu Parfe
Malzemeler
*5 buyuk yumurtanın sarısı
*12 bardak şeker
*12 bardak taze limon suyu
*4 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
*14 bardak 2 23 bardak soğuk, ağır krema
*100g beyaz cikolata, ince kıyılmış
*5 bardak dilimlenmiş cilek
*bir tutam tuz
imageslimonsosluparfetarifiresimli5ad405a0e0684
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını, şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tuzu orta boy metal bir kapta cırpın Kabı benmari usulu ısıtırken, karışımı 6 dakika kadar cırpmaya devam edin ve cok koyu bir kıvam almasını sağlayın Suyun uzerinden alın ve limonlu musunuzu oda sıcaklığında bekletin
Başka bir orta boy metal kapta 14 bardak kremayı beyaz cikolatayla karıştırın Yine benmari usulu kabı ısıtın ve cikolatanın iyice yumuşamasını sağlayın Kabı sudan alın ve homojen bir karışım elde edene, tum cikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin Bu musu da oda sıcaklığında bekletin
Kalan 2 23 bardak kremayı buyuk bir kapta, tepecikler oluşana kadar cırpın Cırpılmış kremayı muslar arasında her seferinde 1 bardak paylaştırın (her musa yaklaşık 3 bardak denk duşecektir)
14 bardak limonlu musu, 8 parfe veya şarap bardağına tabaka halinde paylaştırın, uzerine 2 corba kaşığı cilek yerleştirin Sonra 14 bardak beyaz cikolatalı musu, tabaka olarak cileklerin uzerine surun Bu şekilde birer birer katmanları oluşturun Uzerlerini naylon folyoyla kapatın ve soğuk bir yerde saklayın Kalan cileklerin de uzerlerini ortun ve serin bir yerde saklayın
Servis yapmadan once her bir bardağı kalan cilek dilimleriyle susleyin
Resimli Limon Soslu Parfe Tarifi
Limon Soslu Parfe
Malzemeler
*5 buyuk yumurtanın sarısı
*12 bardak şeker
*12 bardak taze limon suyu
*4 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
*14 bardak 2 23 bardak soğuk, ağır krema
*100g beyaz cikolata, ince kıyılmış
*5 bardak dilimlenmiş cilek
*bir tutam tuz
imageslimonsosluparfetarifiresimli5ad405a0e0684
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını, şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve tuzu orta boy metal bir kapta cırpın Kabı benmari usulu ısıtırken, karışımı 6 dakika kadar cırpmaya devam edin ve cok koyu bir kıvam almasını sağlayın Suyun uzerinden alın ve limonlu musunuzu oda sıcaklığında bekletin
Başka bir orta boy metal kapta 14 bardak kremayı beyaz cikolatayla karıştırın Yine benmari usulu kabı ısıtın ve cikolatanın iyice yumuşamasını sağlayın Kabı sudan alın ve homojen bir karışım elde edene, tum cikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin Bu musu da oda sıcaklığında bekletin
Kalan 2 23 bardak kremayı buyuk bir kapta, tepecikler oluşana kadar cırpın Cırpılmış kremayı muslar arasında her seferinde 1 bardak paylaştırın (her musa yaklaşık 3 bardak denk duşecektir)
14 bardak limonlu musu, 8 parfe veya şarap bardağına tabaka halinde paylaştırın, uzerine 2 corba kaşığı cilek yerleştirin Sonra 14 bardak beyaz cikolatalı musu, tabaka olarak cileklerin uzerine surun Bu şekilde birer birer katmanları oluşturun Uzerlerini naylon folyoyla kapatın ve soğuk bir yerde saklayın Kalan cileklerin de uzerlerini ortun ve serin bir yerde saklayın
Servis yapmadan once her bir bardağı kalan cilek dilimleriyle susleyin