Limon Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2, 5 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı su
Limon Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce 1 litre sütümüzü, 9 yemek kaşığı irmik ve şekerimizi kaynayıncaya kadar karıştıralım, göz göz olunca tereyağı ve vanilyamızı ekleyelim ve altını kapatalım.
- Islatmış olduğumuz kalıbımıza(herhangi bir kalıp olur, isterseniz kalıbın içini streçleyedebilirsiniz daha rahat çıksın diye) irmiğimizi dökelim ve soğuması için bekleyelim.
- 1 adet limon ve portakalın kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkıp tencereye koyalım .
- Üzerine 2 su bardağı su, 2,5yemek kaşığı nişastayı ve 1 çay kaşığı zerdeçalı (renginin koyu olması için) ekleyip koyulaşana kadar kaynatalım.
- Soğumuş olan irmiğimizi ters çevirip sunum tabağına aldıktan sonra üzerine limonlu sosu dökelim ve ardından tekrar soğuması için bekleyelim.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebiliriz afiyet olsun.