Limonata Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet portakal
- 1 adet limon
- 1 su bardağı toz şekeri
- 2 litre su
- Notortakal ve limonu 2 gün evvelce buzluğa koyuyoruz donduruyoruz.
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Buzluktan çıkarttığımız limon ve portakalı 15 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra dört kesime bölüp kabukları ile birlikte rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Robot ilede yapabilirsiniz.
- 1 su bardağı şekeri ilave edip güzelce yoğuralım ve 5 dakika bekletelim.
- Sonrasında 2 litre su ek edip düzgünce karıştıralım.
- Şekeri eridikten sonra (tadına bakıp şekeri arttırmak isterseniz arttırabilirsiniz), bir tülbent yardımı ile öbür bir kaba süzelim.
- Kalan posayı güzelce sıkalım ki rengi daha uygun çıkabilsin.