Limonata (Uğraşmadan Serinleten Meskende Portakal Ve Limon Ferahlığı) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet orta uzunluk portakal
- 1.5 adet limon
- 1 çay bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Limonata (Uğraşmadan Serinleten Konutta Portakal Ve Limon Ferahlığı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Portakalları yıkayalım ortadan keselim.
- Birebir halde limonları da ortadan keselim.
- Limon suyu sıkacağında yada meyve sıkacağında sıkalım.
- Sıkı olan bir süzgeçle süzüp tortusunu çıkaralım.
- Limonataya koyacağımız suyun içine şekeri ilave edip düzgünce eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Portakal karışımına ekleyip tekrar karıştırıyoruz .
- Ben suyu biraz daha az koydum daha aromalı olsun diye siz damak lezzetinize nazaran koyabilirsiniz.
- Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.