Limonata Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet eşki limon
- 1 adet portakal
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 4 lt su
- Birkaç kol nane
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Limon ve portakalı düzgünce yıkayıp uç kısımlarını alıp keserek rondodan geçiriyoruz.
- Büyük bir kaba koyuyoruz.
- Şekeri ilave edip kaynattığımız 2 lt sıcak suyu koyuyoruz. Ve karıştırıyoruz.
- Üzerine 2 lt kadar olağan su koyuyoruz. Karıştırıyoruz.
- Birkaç kısım nane atıp kapağını kapatıp bir gece bekletiyoruz.
- Sonraki gün süzgeçle süzüyoruz.
- Şişelere koyup buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.