
Limonata Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 litre su
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. Daire halinde dilimleyip atarsanız daha çabuk donar. Güzelce donmazsa limonata acı olur.
- Limonata yapmaya başlamadan 15 dakika evvel çıkarmanız kâfi. Eriyip yumuşamaması lazım acı olmaması için.
- Öncelikle suyun 1 litresinin içine şeker ve limon tuzunu ekleyin karıştırın orta ara karıştırarak erimesini sağlayın. Buzluktan çıkan limon ve portakalları kabuğu ile birlikte (Tüm ise küçük modüllere bölerek) rondoya alın. 1-2 dakika çekin.
- Kalan 2 litrelik suya bu karışımı ekleyin ve renginin çıkması karıştırın 5 dakika bekleyin 5 dakikayı geçirmeyin. Tülbent yardımı ile süzün çok sıkmayın kabuğun acısı çıkmasın.
- Sonra şekerli su ile süzdüğünüz limon portakallı suyu birleştirin şeker ve limon tuzu büsbütün eriyene kadar karıştırın soğutup afiyetle tüketebilirsiniz????.