Limonata Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 litre su
Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor.
- 1 gün önceden dondurucuya koyalım limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için.
- İlk limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın. 5 dk bekletin. 4′ e bölünecek kıvamda olsun yeter robota portakal ve limonu kesip içine koyun.
- 1 su bardağı şekeri üzerine ekleyin kabuğuyla birlikte olsun özelliği burada o yüzden dikkat edin.
- Robotu çalıştırın ve iyice ezilene kadar çekin.
- Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz.
- 3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim.
- 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim.
- Ara sıra karıştıralım limon tuzu ve şeker iyice erisin bir kaba temiz bir tülbent veya ince süzgeç ile geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın. Tülbent olursa daha iyi olur. Hazır gibi oluyor hatta tadı daha güzel.
- Tülbentin içinde kalan parçacıkları iyice sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor.
- Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz. Renk vermeyi bırakana kadar. Devam edin deneyenlere.Afiyet olsun ????????.