Limonata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 3-4 modül limon tuzu
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 litre su
Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Limon ve portakalı doğrayıp dondurucuya atalım (4 saat sonra alalım).
- Robotumuza limon, potakal ve şekerimizi alalım püre olana kadar makinemizi çalıştıralım.
- 3 litre suyumuzu bir leğene boşaltalım ve karıştırdığımız karışımıda ek edelim.
- Çok az kaşıkla karıştıralım.
- Ardından limon tuzu atalım ve 5 dakika karıştıralım (5 dakikadan fazla karıştırmayın acı oluyor!).
- Başka bir kaba süzelim. Süzdüğüm limonata hazırdır.
- Şişemize koyalım dolaba atalım (Soğuk içmeniz tavsiyem). Afiyet olsun.