Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonatalı Muhallebi

Limonatalı Muhallebi
0
26

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
limonatali-muhallebi.jpg

Limonatalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler


Jölesi için
  • 2 su bardağı limonata
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi

Limonatalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Jölesi için; limonata toz şeker nişastayı tencereye alıp iyice karıştırıyoruz.
  2. Pürüssüz kıvam aldıktan sonra ocağa alıp karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  3. Kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
  4. Katılaştıktan sonra ocaktan alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra ıslattığımız her hangi bir tepsi dönelim ve dolapta soğumaya bırakalım.Kullanacağınız borcam ıslatmanız kaptan kolay çıkmasını sağlar????.
  5. Beyaz kısım için yani muhallebi için! süt, şeker, nişasta ,un hepsini bi tencereye alıp karıştırarak pürüzsüz kıvama gelince ocağa alıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştıralım.
  6. Katı bir kıvam alınca ocaktan alalım ilk sıcağı çıkınca jölemizin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
  7. Muhallebiyi de borcam yağdıktan sonra biraz soğumasını bekleyelim ve sonra iki saat dolapta dinlendirelim.
  8. Dinlendirdikten sonra üzerine her yerine gelecek şekilde hindistan cevizi serpelim.
  9. Borcamı bi tabağa ters çevirelim ve servise hazır afiyet olsun???? ????????hististan cevizini servis tabağından kolay sunum yapabilmek için serpiyoruz.
Limonatalı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,842Mesajlar
33,079Kullanıcılar
beyazkartalxSon üye
Üst Alt