iltasyazilim
FD Üye
Limondan vazgeçmemeniz için 10 neden
Limon yazkış insanoğlunun sofrasından eksik etmediği bir meyve Et yemeklerine, bilhassa tavuğa eşlik eden limon, salataların da vazgeçilmez tadıdır
Tatlıda da kullanılır, tuz yemeklerde de; çaya da sıkılır, çorbaya da Daha bitmedi; limonun yararları saymakla bitmez tükenmez! Gribe iyi kazanç, iştah açar, insanı güzelleştirir, cildi temizler Daha neler neler
1 Lezzet katma: Limon, dinç narenciye tadı veren popüler bir meyve Bu tat kabuğundaki yağlardan geliyor Tipik olarak süslemede kullanılan limonu, yemeğin tarifine göre uzun dilimler halinde kesebilir veya ufak küçük kıyabilirsiniz Yemeklere limon lezzeti katmak için, yalnızca limon kabuğunun dış parçasını rendeleyin veya keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin Daha acı olan alttaki beyaz kısımdan uzak durun
2 Gremolata gerçekleştirmek: Gremolata, İtalya'da ünlü olan, et, balık, dana incikle kullanılan bir çeşni Sarımsak ve narenciye tadını seviyorsanız gremolata tuzlu ve biberin yerine servis edilebilir Gremolata için, eşdeğer oranlarda limon, sarımsak ve maydanozu karıştırın Birkaç damla zeytinyağı sarımsak tadının yoğunluğunu azaltır
3 Kaynayan yumurtalar: Pişerken kabuklarının çatlamaması için yumurtayı limon suyuyla fırçalayın Eğer suya bir dere kaşığı limon suyu eklerseniz, piştikten daha sonra yumurtalarınızın kabuğu daha kolay soyulur Hem, limon suyu patateslerin ve karnıbaharın kararmasını da önlüyor
4 Pörsümüş salataya can verir: Hiçbir şey buruşmuş, pörsümüş salata değin kötü olamaz Fakat, limon salataya ikinci bir can verir Kendini bırakmış yeşilliklerin önceki lezzetli durumuna gelmesi için, bir kâse soğuk suyun içine sadece yarım limon sıkmanız gerekiyor Daha Sonra kâseyi bir saat dek buzdolabında bekletin, yeşillikleri dışarı çıkarıp kurulayın
5 Koruma malzemesi: Limonlar, yeni kesilen çoğu meyveyi kararmaktan koruyor Dilimlenmiş meyveler üzerine birazcık limon basmak meyvelerin orijinal rengini korumasını sağlar Bu tesir birkaç dakikadan birkaç saate değin sürebilir ve avokado, elma, şeftali, kayısı ve armut gibi çoğu meyveyle birlikte kullanılabilir Çoğu insan, limonun çoğu gıdanın tadını geliştirdiğini düşünüyor
6 Tat geliştirici: Yemeklere limon zorlamak tuzlu tüketimini azaltır Pozitif tuzlu, kan basıncını, kalp krizi ile felç riskini de artırır Amerikalılar günde 7 bin mg'a yakın tuzlu tüketiyor Günlük tuz ihtiyacı ise sadece 2 bin 300 mg'dır Limon suyu, en sevdiğiniz yiyecekler için ayrı bir lezzet geliştirmede iyi bir seçenek Tavuğa, bifteğe, ve sebzeler limon sıkarak lezzetini artırabilirsiniz
7 Kanserle savaşır: Limon kabuklu siyah ya da yeşil akarsu içmenin, belirtilmiş kanser türlerini, yüzde 70'e varan oranlarda azalttığı belirtiliyor Limon, deri kanseri koruyucusu olarak güneş yanığını önlemeye destek ediyor Akarsu ve limon kabuğu kombinasyonunda yer alan doğal içerikler, vücudu cilt kanserine yol açan güneşin zararlı UV ışınlarından koruyor
8 İçecekleri soğuk tutar: Buz kalıplarınıza bir damla limon suyu ekleyebilirsiniz Suya, sodaya ve hatta çaya limon eklemek, içeceklerinizin tadının daha iyi olmasını sağlar Buz kalıbınızı doldurduğunuzda taze limonu ortadan ikiye belli ve suyun içine sıkın Birkaç saat sonra herhangi bir soğuk içeceğinize eklemek için inanılmaz bir buzunuz olacak
9 Limonata gerçekleştirmek: Birkaç limonunuz varsa, limonata yapmayı deneyin Bayağı bir limonata yapmayın Yenilikçi olun ve limonatayı ananas veya karpuz suyuna karıştırabilirsiniz Karmakarışık limonatayı sevmiyorsanız, buz, limon, su ve şekeri karıştırarak hazırladığınız banal limonata da içebilirsiniz Bu herzamanki içecek defalarca istek görecek
10 Sağlığınıza iyi kazanç: Limon suyu birçok yaygın rahatsızlık için doğal, nefis bir tedavi Boğazınız ağrıyorsa günde 3 defa limoni suyla gargara yapabilirsiniz Limon böbrek, karaciğe ve kanınızı temizliyor Ilık veya sıcak limon suyu, sindirim sisteminize iyi gelir Sabahları uyanınca limon suyu içerseniz, sindirim ve dolaşım sistemi daha iyi çalışır VAKIT *
Limon yazkış insanoğlunun sofrasından eksik etmediği bir meyve Et yemeklerine, bilhassa tavuğa eşlik eden limon, salataların da vazgeçilmez tadıdır
Tatlıda da kullanılır, tuz yemeklerde de; çaya da sıkılır, çorbaya da Daha bitmedi; limonun yararları saymakla bitmez tükenmez! Gribe iyi kazanç, iştah açar, insanı güzelleştirir, cildi temizler Daha neler neler
1 Lezzet katma: Limon, dinç narenciye tadı veren popüler bir meyve Bu tat kabuğundaki yağlardan geliyor Tipik olarak süslemede kullanılan limonu, yemeğin tarifine göre uzun dilimler halinde kesebilir veya ufak küçük kıyabilirsiniz Yemeklere limon lezzeti katmak için, yalnızca limon kabuğunun dış parçasını rendeleyin veya keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin Daha acı olan alttaki beyaz kısımdan uzak durun
2 Gremolata gerçekleştirmek: Gremolata, İtalya'da ünlü olan, et, balık, dana incikle kullanılan bir çeşni Sarımsak ve narenciye tadını seviyorsanız gremolata tuzlu ve biberin yerine servis edilebilir Gremolata için, eşdeğer oranlarda limon, sarımsak ve maydanozu karıştırın Birkaç damla zeytinyağı sarımsak tadının yoğunluğunu azaltır
3 Kaynayan yumurtalar: Pişerken kabuklarının çatlamaması için yumurtayı limon suyuyla fırçalayın Eğer suya bir dere kaşığı limon suyu eklerseniz, piştikten daha sonra yumurtalarınızın kabuğu daha kolay soyulur Hem, limon suyu patateslerin ve karnıbaharın kararmasını da önlüyor
4 Pörsümüş salataya can verir: Hiçbir şey buruşmuş, pörsümüş salata değin kötü olamaz Fakat, limon salataya ikinci bir can verir Kendini bırakmış yeşilliklerin önceki lezzetli durumuna gelmesi için, bir kâse soğuk suyun içine sadece yarım limon sıkmanız gerekiyor Daha Sonra kâseyi bir saat dek buzdolabında bekletin, yeşillikleri dışarı çıkarıp kurulayın
5 Koruma malzemesi: Limonlar, yeni kesilen çoğu meyveyi kararmaktan koruyor Dilimlenmiş meyveler üzerine birazcık limon basmak meyvelerin orijinal rengini korumasını sağlar Bu tesir birkaç dakikadan birkaç saate değin sürebilir ve avokado, elma, şeftali, kayısı ve armut gibi çoğu meyveyle birlikte kullanılabilir Çoğu insan, limonun çoğu gıdanın tadını geliştirdiğini düşünüyor
6 Tat geliştirici: Yemeklere limon zorlamak tuzlu tüketimini azaltır Pozitif tuzlu, kan basıncını, kalp krizi ile felç riskini de artırır Amerikalılar günde 7 bin mg'a yakın tuzlu tüketiyor Günlük tuz ihtiyacı ise sadece 2 bin 300 mg'dır Limon suyu, en sevdiğiniz yiyecekler için ayrı bir lezzet geliştirmede iyi bir seçenek Tavuğa, bifteğe, ve sebzeler limon sıkarak lezzetini artırabilirsiniz
7 Kanserle savaşır: Limon kabuklu siyah ya da yeşil akarsu içmenin, belirtilmiş kanser türlerini, yüzde 70'e varan oranlarda azalttığı belirtiliyor Limon, deri kanseri koruyucusu olarak güneş yanığını önlemeye destek ediyor Akarsu ve limon kabuğu kombinasyonunda yer alan doğal içerikler, vücudu cilt kanserine yol açan güneşin zararlı UV ışınlarından koruyor
8 İçecekleri soğuk tutar: Buz kalıplarınıza bir damla limon suyu ekleyebilirsiniz Suya, sodaya ve hatta çaya limon eklemek, içeceklerinizin tadının daha iyi olmasını sağlar Buz kalıbınızı doldurduğunuzda taze limonu ortadan ikiye belli ve suyun içine sıkın Birkaç saat sonra herhangi bir soğuk içeceğinize eklemek için inanılmaz bir buzunuz olacak
9 Limonata gerçekleştirmek: Birkaç limonunuz varsa, limonata yapmayı deneyin Bayağı bir limonata yapmayın Yenilikçi olun ve limonatayı ananas veya karpuz suyuna karıştırabilirsiniz Karmakarışık limonatayı sevmiyorsanız, buz, limon, su ve şekeri karıştırarak hazırladığınız banal limonata da içebilirsiniz Bu herzamanki içecek defalarca istek görecek
10 Sağlığınıza iyi kazanç: Limon suyu birçok yaygın rahatsızlık için doğal, nefis bir tedavi Boğazınız ağrıyorsa günde 3 defa limoni suyla gargara yapabilirsiniz Limon böbrek, karaciğe ve kanınızı temizliyor Ilık veya sıcak limon suyu, sindirim sisteminize iyi gelir Sabahları uyanınca limon suyu içerseniz, sindirim ve dolaşım sistemi daha iyi çalışır VAKIT *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.