Limonlu Biberiyeli Kurabiye (Rosemary Cookie) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 200 gram hazır oda sıcaklığında tereyağı
- 1 tatlı kaşığı incecik doğranmış taze biberiye
- 1,5 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- Bir çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
Limonlu Biberiyeli Kurabiye (Rosemary Cookie) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle un, ince kıyılmış taze biberiye, bir çimdik tuz ve limon kabuğunu karıştırın bir kenara koyun.
- Daha sonra tereyağımız ve pudra şekerini elimizle yoğuralım ve üzerine limon suyu, vanilya ekleyelim.
- Daha sonra unlu karışımın içine ekleyelim.
- Düzgünce yoğuralım ve bir kaba koyup, üzerini streçleyerek buzdolabında yarım saat bekletelim.
- Daha sonra fırınımızı 180 derece turbo ayara getirelim ve fırını çalıştırınca kurabiyelerimizi yapalım.
- Oklava ile unu açalım bu basamakta tabana çok az un serpiştirebilirsiniz ve kalıplarla biçimimizi verelim.
- Bekletmeden fırına alalım ve 13 dk civarında üstü kahveleşmeden alalım. Beğeneceğinizden eminim. Nefis????????.