
Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için;
- 1 lt + 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi ve limon dilimleri
- 3 paket petibör bisküvi
Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebi için tüm gereçler uygun tencereye alınarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Un kokusu olmaması için kaynadıktan sonra ortalama 3-4 dk pişirmeye devam edilir.
- Pişen muhallebi kare borcam yada kare kalıba yerleştirilmiş bir sıra bisküvi üzerine azar azar dökülür.
- Toplamda 4 sıra bisküvi olacak halde tıpkı sürece devam edilir.
- Limonlu sos için tüm gereçler tencereye alınarak pişirilir, sos sıcakken muhallebili bisküvi üzerine dökülür.
- Yeterlice soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ve limon dilimleri ile süslenir.
Limonlu Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı