Limonlu Bol Soslu Tadı Damağınızda Kalan Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağından biraz fazla şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik toz maya
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- 1 tane rendelenmiş limon kabuğu
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Çay kaşığının ucuyla rendelenmiş limon kabuğu
Limonlu Bol Soslu Tadı Damağınızda Kalan Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim.
- Öncelikle bir kaba yumurta, şeker, sıvı yağını koyup köpüklenene kadar karıştırın.
- Ardından öbür materyalleri ekleyip karıştırın denetim lu bir halde un ekleyin karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye dökün.
- 150 yada170 derecede fırına bırakın.
- Kek olduktan sonra da.Bir tencere ye süt şeker sıvı yağ limon kabuğu rendesi ve kakao yu ekleyip karıştırın.
- Daha sonra da ocağa bırakın kaynayana kadar daima karıştırın.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Ve birinci sıcaklığını alan kekin üzerine dökün.
- Süslemesini nasıl isterseniz yapabilirsiniz lakin cevizli daha lezzetli oluyor.İnşallah deneyip beğenirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Limonlu Bol Soslu Tadı Damağınızda Kalan Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı