teknolojiuzmani
FD Üye
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
- İçine limon kabuğu, limon suyu, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur, üzeri kapalı bir halde buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamurdan kaşık yardımı ile kesimler alınıp, elimiz ile yuvarlayarak pudra şekerine yeterlice bulandırılır.
- Hamur bitene kadar birebir formda kurabiyeler hazırlanıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.