
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- Yarım limon suyu
- 2 limon kabuğu rendesi(ince kısım ile rendelenmiş)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 – 3 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker güzelce çırpılır,kabartma tozu ve un dışındaki tüm gereçler eklenerek çırpılır.
- Daha sonra kabartma tozu ve un ek edilerek spatula ile karıştırılarak toparlanır.
- Hamurun üzerine streç sinema kapatılarak buzdolabına konur.
- En az yarım saat dinlendirilir.
- Daha sonra hamurdan kaşıkla yumurta büyüklüğünde kesimler alınır.
- Yuvarlanarak pudra şekerine bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Hamur bitinceye kadar bu biçimde yapılır.
- Üzerine tekrar pudra şekeri dökülür.
- 175 derece fanlı fırında altı hafif kızarana dek pişirilir. Afiyet olsun.