
Limonlu Çatlayan Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım limonun suyu
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Pudra şekeri
Limonlu Çatlayan Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç bütün gereçleri ekleyin. Çırpma teliyle çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin, spatulayla karıştırın.
- Daha sonra elinizle yoğurun.
- Ele yapışan bir hamur oluyor.
- Hamuru buzdolabında yarım saat bekletin.
- Hamurdan küçük modüller koparın, yuvarlayın.
- Kurabiyeleri pudra şekerine bulayın.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlayana kadar pişirin. Afiyet olsun.