teknolojiuzmani
FD Üye
Limonlu Cheescake Tanımı İçin Gereçler
Taban kısmı;
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 800 gr labne ( suyu süzülmüş mesken yoğurdu kullandım)
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 gr sıvı krema
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 limon suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Limonlu Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Taban kısmı; Bisküvileri robotta öğütüp eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve altına yağlı kağıt serilmiş cheescake kabının üstüne bir bardak yardımı ile uygunca presleyin. Ve dondurucuya orta kısmı hazırlanana kadar bekletin.
- Orta kısmı için; Labne ile şekeri düzgünce çırpın (hiç bir kısımda mikser kullanmadım çırpıcı ile yapmak daha iyi)
- Nişasta ve vanilyayı ekle biraz daha çırpın.
- Sonra kremayı ekle homojen olana kadar çırpın geri kalan yumurtaları tek tek kırıp ekleyin. Ve donmuş tabanın üstüne dökün.
- Orta kısmı hazırlarken fırını 150 derecede getirin ve su dolu bir kaseyi koyun,orta kısım hazırlandıktan sonra 60 dk 160 derece fırında pişirin.
- Orta kısım soğuduktan sonra üst kısım vanilya hariç tüm materyalleri uygunca karıştırın.
- Pişmeye yakın vanilyayı ekleyin ve soğuduktan sonra cheescake dökün ve tam soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Limonlu Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı