Limonlu Cheesecake (Cheeskek) Tanımı İçin Materyaller
Taban için
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 3 paket labne peyniri (555 gram )
- 1 paket krema (200 ml)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı limon suyu
- 2 bardak su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake (Cheeskek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bisküvileri robotttan geçirelim.
- İçine oda sıcaklığındaki tereyağını ve balı ek edip karıştıralım uygunca.
- Sonra kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayalım.
- Bisküvileri yanlara gelecek halde bisküvileri yayalım bir bardak yardımıyla sıkılaştıralım. Dinlenmesi için buzdolabında 30 dakika bekletelim.
- Tabanımız beklerken bizde öteki uygun kapta krema kekimizi yapalım.
- Labneleri kaba alalım el çırpıcıyla karıştırıyoruz pürüzsüz bir kıvam olacak sonra kremayı içine ek edip tekrar çırpıyoruz.
- Toz şekeri ,nişasta yı ve vanilini ek edip nazikçe çırpalım. Sönmesin dikkat edelim yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Son olarak yumurtaları teker teker ilave edeceğiz bir yumurtayı ek edip çırpalım yedirelim.
- Yumurtayı sonra ikincisini kıralım onu da birebir biçimde en son üçüncü yumurtayı da ek edip devamlı çırpıyoruz soğuyan tabanımızın üstüne döküyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dakika kapağını açmadan pişirelim fırını sole bir sallayalım ortası oynuyorsa kenarları sabitse pişmiş demektir.Çok kıymetli püf noktası mutlaka fırından çıkarmıyoruz pişince fırın fişini çekelim fırının kapağını hafif açalım cheesekek 2 saat fırında dursun direk alırsak çöker ve patlar.
- Sos imali. Birinci evvel bir tencereye sos için kullandığımız bütün materyalleri koyalım karıştıralım.
- Sos kıvamına gelince ocaktan alalım oda sıcaklığı geçince soğumuş cheesekek üstüne dökelim.
1 gece dolapta bekletelim çok hoş kıvamı oluşuyor. Vaktiniz yoksa 4 saat yada 8 saat ortası bekletelim ne kadar çok beklerse.
İsteğimiz formda süsleyelim. Afiyet olsunn.