Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket burçak büskivi
- 100 gram tereyağ
- 300 gram labne peynir
- 300 gram süzme yoğurt
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 ,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krema 200 ml
- 1 paket vanilin
- Limon kabuğu rendesi
- 2 adet limonun suyu
- 2 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- Renk vermesi için yarım çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bisküviyi rondodan geçiriyoruz. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıbın alt tabanını ve yanlarını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra üzerine döküp eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Üzerine kaşıkla veya bardakla bastırıp en az 40 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Kreması için labne peyniri, süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip çırpıcıyla şekerler eriyene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine kremayı ekliyoruz. Kremayı çok çırpmıyoruz karışması yeterli.
- Nişasta vanilin de ekledikten sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserle çırpıyoruz.
- Dolapta bekleyen kalıba döküyoruz.
- Fırının en alt tabanına ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyup fırının en alt tabanına yerleştiriyoruz. Isıtılmış 175 derece fansız fırında pişiriyoruz.
- Pişen cheesecake hemen fırından çıkartmıyoruz.
- Fırının kapağını aralık bırakıp fırının içerisinde soğutuyoruz.
- Soğuduktan sonra.
- Sosu için limon suyu,su,şeker,nişasta,zerdeçalı tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Cheesecakemizin üzerine yayıyoruz ve buzdolabında 1 gece dinlendiyoruz.
- Üzerini dilerseniz benim gibi beyaz çikolatayla veya istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.
- Kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanmalı.
- Dışı alüminyum folyo ile kaplanmalı.
- Bu cheesecakenizin beyaz kalmasını saglıcaktır.
- Ve mutlaka en alt rafa suya dayanıklıbir kabın içerisine su koyup yerleştiriyoruz.
- Bu cheesecakenizin çatlamasını engelleyecektir.