Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz )

Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz )
0
26

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
limonlu-cheesecake-mutlaka-kaydedip-denemelisiniz.jpg

Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket burçak büskivi
  • 100 gram tereyağ
  • 300 gram labne peynir
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 ,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema 200 ml
  • 1 paket vanilin
  • Limon kabuğu rendesi
Üzeri için
  • 2 adet limonun suyu
  • 2 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Renk vermesi için yarım çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bisküviyi rondodan geçiriyoruz. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırıyoruz.
  2. Kelepçeli kalıbın alt tabanını ve yanlarını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra üzerine döküp eşit bir şekilde yayıyoruz.
  3. Üzerine kaşıkla veya bardakla bastırıp en az 40 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Kreması için labne peyniri, süzme yoğurdu ve şekeri ekleyip çırpıcıyla şekerler eriyene kadar çırpıyoruz.
  5. Üzerine kremayı ekliyoruz. Kremayı çok çırpmıyoruz karışması yeterli.
  6. Nişasta vanilin de ekledikten sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserle çırpıyoruz.
  7. Dolapta bekleyen kalıba döküyoruz.
  8. Fırının en alt tabanına ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyup fırının en alt tabanına yerleştiriyoruz. Isıtılmış 175 derece fansız fırında pişiriyoruz.
  9. Pişen cheesecake hemen fırından çıkartmıyoruz.
  10. Fırının kapağını aralık bırakıp fırının içerisinde soğutuyoruz.
  11. Soğuduktan sonra.
  12. Sosu için limon suyu,su,şeker,nişasta,zerdeçalı tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  13. Cheesecakemizin üzerine yayıyoruz ve buzdolabında 1 gece dinlendiyoruz.
  14. Üzerini dilerseniz benim gibi beyaz çikolatayla veya istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.
Not:malzemeler mutlaka oda ısısında olmalı.
  • Kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanmalı.
  • Dışı alüminyum folyo ile kaplanmalı.
  • Bu cheesecakenizin beyaz kalmasını saglıcaktır.
  • Ve mutlaka en alt rafa suya dayanıklıbir kabın içerisine su koyup yerleştiriyoruz.
  • Bu cheesecakenizin çatlamasını engelleyecektir.
Limonlu Cheesecake (Mutlaka Kaydedip Denemelisiniz ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt