
Limonlu Cheesecake Tadında Pasta Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için ;
- 1 buçuk paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon rendesi
- 1 limon suyu
- Çay kaşığı ucu zerdeçal
- 2 su bardağı su
Limonlu Cheesecake Tadında Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvilerimizi robottan geçiriyoruz ve tereyağı ile birleştirip tabanımıza bir bardak yardımıyla bastırarak sabitliyoruz.
- Burada kelepçeli kalıp kullansanız daha âlâ fakat yoksa da kalıbınıza benim üzere yağlı kağıt koyabilirsiniz.
- Buzluğa atıp donmasını bekliyoruz.
- Muhallebiyi hazırlarken evvel katı malzemelerimizi( vanilya hariç) en son sütü koyup karıştırıyoruz.
- Muhallebimiz çok sıvı bir kıvamda olmamalı.
- Kaynadıktan sonra biraz daha karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz ve vanilya ekliyoruz.
- Buzluktaki tabanı çıkarıp üzerine döküyor ve tekrardan buzluğa koyuyoruz.
- Sırada limon sosumuz var.
- Muhallebideki üzere evvel katıları sonra suyu döküp karıştırıyoruz.
- Fakat bunun kıvamı kaynasa bile çok katı olmayacak.
- Korkmayın soğudukça jel formuna dönüşecek.
- Buzluktan kalıbımızı çıkartıp sosumuzu da döküyor ve buzdolabına kaldırıyoruz.
- Tamamlanan pastamızı bir gece dolapta dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tanımın görüntülü gösterimi için instagram: @eceaslnnn