Limonlu Cheesecake nasıl yapılır
Limonlu Cheesecake malzemeleri:
40 gram tereyağı
400 gram labne peyniri
200 gram krema
1 paket yulaflı biskuvi
4 adet yumurta
1 paket vanilya
140 gram toz şeker
Limon kreması icin malzemeleri
100ml limon suyu
5 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
15 gram mısır nişastası
175 gram toz şeker
200 gram tereyağı
75 gram pudra şekeri
Limonlu Cheesecake yapımı:
Cheesecake‘in tabanını hazırlamak icin biskuvileri ve erittiğiniz tereyağını blendırda cekip 24cm capındaki kelepceli kek kalıbına, tabanı ortecek şekilde yayıp bastırın Yumurta ve toz şekeri mikserde cırpın Sırasıyla labne peyniri, krema ve vanilyayı ekleyerek puruzsuz bir karışım elde edinceye kadar cırpın
Labne peynirli karışımı biskuvilerin uzerine dokun ve onceden ısıtılmış 160170 derece fırında 45 dakika pişirin Limon kreması icin tereyağını erittikten sonra yumurta, toz şeker, pudra şekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve nişastayı orta ateşte surekli karıştırın 5 dakika sonra ocaktan alıp tezgahta biraz soğutun Hazırladığınız cheesecake‘i kalıptan cıkartmadan once spatulayla limon kremasını surun Kalıptan cıkartıp 2 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın
Afiyet olsun
imageslimonlucheesecaketarifiresimli5ad40591d2dc8
Limonlu Cheesecake malzemeleri:
40 gram tereyağı
400 gram labne peyniri
200 gram krema
1 paket yulaflı biskuvi
4 adet yumurta
1 paket vanilya
140 gram toz şeker
Limon kreması icin malzemeleri
100ml limon suyu
5 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
15 gram mısır nişastası
175 gram toz şeker
200 gram tereyağı
75 gram pudra şekeri
Limonlu Cheesecake yapımı:
Cheesecake‘in tabanını hazırlamak icin biskuvileri ve erittiğiniz tereyağını blendırda cekip 24cm capındaki kelepceli kek kalıbına, tabanı ortecek şekilde yayıp bastırın Yumurta ve toz şekeri mikserde cırpın Sırasıyla labne peyniri, krema ve vanilyayı ekleyerek puruzsuz bir karışım elde edinceye kadar cırpın
Labne peynirli karışımı biskuvilerin uzerine dokun ve onceden ısıtılmış 160170 derece fırında 45 dakika pişirin Limon kreması icin tereyağını erittikten sonra yumurta, toz şeker, pudra şekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve nişastayı orta ateşte surekli karıştırın 5 dakika sonra ocaktan alıp tezgahta biraz soğutun Hazırladığınız cheesecake‘i kalıptan cıkartmadan once spatulayla limon kremasını surun Kalıptan cıkartıp 2 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın
Afiyet olsun
imageslimonlucheesecaketarifiresimli5ad40591d2dc8