Limonlu Cheesecake Tarifi,
Resimli Limonlu Cheesecake Tarifi,
Limonlu Cheesecake
Malzemeler;
2 paket eti burcak biskuvi
100 gram eritilmiş tereyağı
500 gram labne peynir
12 cup toz şeker (120 gr)
3 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
Limon Sosu İcin;
50 gram tereyağı
12 cup toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
6 yemek kaşığı limon suyu
imageslimonlucheesecaketarifi5ad3f6ef55b07
Hazırlanışı;
Biskuvileri robotta toz haline getirin Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayalım Kelepceli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayıp,Biskuvileri kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yukarı doğru bastırarak yayın Buzdolabında 1 saat kadar bekletinPeyniri, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kaba alarak cırpın Yumurtaları teker teker kırın ve cırpmaya devam edin Karışımı buzdolabından cıkardığınız kalıba dokun, fırın tepsisine yerleştirerek onceden ısıtılmış fırında 180 derecede uzeri kızarana kadar pişirin (ortalama 45 dk) pişirin Oda sıcaklığında soğumaya bırakınLimon sosunu hazırlayın: Bir kaseye sos malzemelerinin hepsini koyun ve bu kaseyi kaynar su dolu bir sos tenceresine oturtun Kıvamlı bir sos elde edinceye kadar (yaklaşık 10 dakika kısık ateşte benmari usulu) daha sonra yağı ekleyin ve 10 dk daha surekli karıştırarak pişirin Kaseyi su dolu tencereden cıkarıp soğumaya bırakınSoğuyan sosu, cheesecake uzerine yayın ve buzdolabına kaldırın 4 saat yada geceboyu buzdolabında bekletinNe kadar dinlenirse tadı o kadar guzel olurServisten once kelepceli kalıptan cıkartarak dilimlenmiş limon ile veya beyaz cikolata ile susleyin
Resimli Limonlu Cheesecake Tarifi,
Limonlu Cheesecake
Malzemeler;
2 paket eti burcak biskuvi
100 gram eritilmiş tereyağı
500 gram labne peynir
12 cup toz şeker (120 gr)
3 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
Limon Sosu İcin;
50 gram tereyağı
12 cup toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 cay kaşığı limon kabuğu rendesi
6 yemek kaşığı limon suyu
imageslimonlucheesecaketarifi5ad3f6ef55b07
Hazırlanışı;
Biskuvileri robotta toz haline getirin Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayalım Kelepceli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayıp,Biskuvileri kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yukarı doğru bastırarak yayın Buzdolabında 1 saat kadar bekletinPeyniri, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kaba alarak cırpın Yumurtaları teker teker kırın ve cırpmaya devam edin Karışımı buzdolabından cıkardığınız kalıba dokun, fırın tepsisine yerleştirerek onceden ısıtılmış fırında 180 derecede uzeri kızarana kadar pişirin (ortalama 45 dk) pişirin Oda sıcaklığında soğumaya bırakınLimon sosunu hazırlayın: Bir kaseye sos malzemelerinin hepsini koyun ve bu kaseyi kaynar su dolu bir sos tenceresine oturtun Kıvamlı bir sos elde edinceye kadar (yaklaşık 10 dakika kısık ateşte benmari usulu) daha sonra yağı ekleyin ve 10 dk daha surekli karıştırarak pişirin Kaseyi su dolu tencereden cıkarıp soğumaya bırakınSoğuyan sosu, cheesecake uzerine yayın ve buzdolabına kaldırın 4 saat yada geceboyu buzdolabında bekletinNe kadar dinlenirse tadı o kadar guzel olurServisten once kelepceli kalıptan cıkartarak dilimlenmiş limon ile veya beyaz cikolata ile susleyin