Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 600 gram labne
- 200 ml krema
- 3 adet yumurta
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet limon
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri ve fındıkları robottan geçirip un haline getirin.
- Tereyağı eritip kelepçeli kalıp içinde bisküvi ve fındığı yeterlice karıştırın ve kalıba yayın.
- Buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin.
- Kreması için evvel labne ve şekeri tel çırpıcı ile karıştırın.
- Akabinde nişasta ve kremayı ekleyip yeterlice karıştırın.
- Sonra yumurtaları teker teker kırıp düzgünce çırpın.
- Kelepçeli kalıbın etrafını alüminyum folya ile sarın hazırladığımız kremayı kalıba dökün.
- Tepsinin kenarına su koyun ve üstteki ızgarada 150 derecede 1,5 saat pişirin.
- Üstü hafif kızarınca fırını kapatıp kapağını yarım açık bırakıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Sosu için limon kabuklarını çok derine inmeden rendeleyin sularını sıkın bir sos tenceresine limon kabukları suyu yumurtaları ve nişastayı pişirin.
- Hafif kaynamaya başladığında tereyağı ve zencefili ekleyip karıştırın.
- Kaynadıktan sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra chesscakenin üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun .