elektronikci
FD Üye
Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 300 gram labne
- 200 gram sürülebilir beyaz peynir
- 1 paket sıvı krema
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 adet limon suyu
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı zerdeçal renk vermesi için
Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bisküvileri rondodan geçirelim bir kaba alalım.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştıralım her yerine yağı yedirelim kelepçeli kalıbın zeminine yağlı kağıt koyalım sıkıştıralım. Kalıbın kenarını da folyoyla kaplıyalım.
- Bisküvili harcı koyup iyice bastıralım dondurucuya kaldıralım.
- Derin bi kapta önce labne peynir ve şekeri eritene kadar çırpalım.
- Daha sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
- Yumurtaları koyduktan sonra çok fazla çırpmayalım.
- Hazırladığımız harcı buzluktan çıkardığımız kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıttığımız 160 derecelik fırının alt katına şu dolu tepsi koyalım (çatlamaması için ) cheesecakemizi fırına atalım.
- 45- 50 dakika kadar kapağını açmadan pişirelim fırından fırına değişebilir pişen cheesecakemizi fırının kapağını yarı açıp ılıyana kadar bırakalım.
- Küçük bir kapta sos malzemelerini sürekli karıştırarak pişirelim.
- Sosumuzu cheesecakenin üzerine gezdirelim.
- Buzdolabında en az 5 saat dinlendirelim. Afiyetler olsun instagram sayfam @hülyanınmutfağı41.