teknolojiuzmani
FD Üye
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 600 gram labne peyniri
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
- 3 adet yumurta
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 kutu sıvı krema
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı tozşeker
- 2,5 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tüm materyaller oda ısısında olmalı. Labne peynirini bir süzgece alıp suyunu süzdürmekle başlıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Dışını da alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
- Bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve tavada erittiğimiz tereyağ ile karıştırıp, kalıbımızın tabanına seriyoruz. Kaşığın gerisiyle ve bardak altı ile bastırıyoruz.
- Peynirli harcı hazırlayana kadar kalıbı buzluğa koyup, bekletiyoruz.
- Süzülen labneyi çırpma kabına alıp şeker ekliyoruz. Mikser kullanmak yok! çırpıcı ile karıştırıyoruz. Nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Kremayı ekleyip, karıştırıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip, yavaşça karıştırıyoruz.
- Vanilyayı da ekleyip tekrar çırpıcı ile karıştırıyoruz ve buzluktaki kalıbı çıkarıp harcı içine döküyoruz. Kabarcık kalmaması için 1-2 defa tezgaha vurup içinde kürdan gezdiriyoruz.
- Fırına güçlü bir kaba su koyup fırının en alt rafına koyuyoruz ve cheesecake’i evvelce ısıtılmış 150 derecede 55-60 dk pişiriyoruz. Sallayınca ortası yavaşça oynayıp kenarları sabit duruyorsa olmuş demektir.
- Isı değişikliğine maruz kalıp, çatlamaması için fırından cheesecake’i çıkarmıyıruz. 1 saat fırının kapağı hafif aralık olarak içinde bekletiyoruz.
- Sonra fırından çıkarıp 1 saat de oda ısısında soğutuyoruz. Güzelce soğuduğunda limonlu sosunu yapıyoruz. Sos için bir tavaya tüm materyalleri koyup karıştırarak pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıkar çıkmaz cheesecake üzerine döküp yayıyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz ve istediğimiz üzere süsleyip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun ????????.