Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
limonlu-cheesecake.jpg

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler


Tabanı için;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ
Peynirli harç için;
  • 600 gram labne peyniri
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 paket vanilya
Limonlu sos için;
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 2,5 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tüm materyaller oda ısısında olmalı. Labne peynirini bir süzgece alıp suyunu süzdürmekle başlıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Dışını da alüminyum folyo ile kaplıyoruz.
  2. Bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve tavada erittiğimiz tereyağ ile karıştırıp, kalıbımızın tabanına seriyoruz. Kaşığın gerisiyle ve bardak altı ile bastırıyoruz.
  3. Peynirli harcı hazırlayana kadar kalıbı buzluğa koyup, bekletiyoruz.
  4. Süzülen labneyi çırpma kabına alıp şeker ekliyoruz. Mikser kullanmak yok! çırpıcı ile karıştırıyoruz. Nişastayı ekleyip karıştırıyoruz. Kremayı ekleyip, karıştırıyoruz.  Yumurtaları teker teker ekleyip, yavaşça karıştırıyoruz.
  5. Vanilyayı da ekleyip tekrar çırpıcı ile karıştırıyoruz ve buzluktaki kalıbı çıkarıp harcı içine döküyoruz. Kabarcık kalmaması için 1-2 defa tezgaha vurup içinde kürdan gezdiriyoruz.
  6. Fırına güçlü bir kaba su koyup fırının en alt rafına koyuyoruz ve cheesecake’i evvelce ısıtılmış 150 derecede 55-60 dk pişiriyoruz. Sallayınca ortası yavaşça oynayıp kenarları sabit duruyorsa olmuş demektir.
  7. Isı değişikliğine maruz kalıp, çatlamaması için fırından cheesecake’i çıkarmıyıruz. 1 saat fırının kapağı hafif aralık olarak içinde bekletiyoruz.
  8. Sonra fırından çıkarıp 1 saat de oda ısısında soğutuyoruz. Güzelce soğuduğunda limonlu sosunu yapıyoruz. Sos için bir tavaya tüm materyalleri koyup karıştırarak pişiriyoruz.
  9. Birinci sıcaklığı çıkar çıkmaz cheesecake üzerine döküp yayıyoruz. 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz ve istediğimiz üzere süsleyip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun ????????.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,608Mesajlar
29,709Kullanıcılar
Üst Alt