Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
limonlu-cheesecake.jpg

Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilin
Taban materyalleri :
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gram margarin ya da tereyağı
Limonlu sos için :
  • 2 adet limon
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Alt taban için bisküvileri robottan geçiriyoruz.
  2. Üzerine erittiğimiz margarini ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Kalıbın altına yağlı kağıt seriyoruz.
  4. Kenarlarını aliminyum folyo ile kapatıyoruz.
  5. Hazırladığımız bisküvi tabanını kalıba döküyoruz. Üzerine uygunca bastırıyoruz düz bi taban olması için.
  6. Kremayı hazırlayana kadar buzluğa atıyoruz.
  7. Krema için :Şeker ve labne peynirini pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  8. Krema nişasta un ve vanilin ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  9. Çok fazla çırpmıyoruz sulanmaması gerekiyor.
  10. Gereçler özleşince yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  11. Hazırladığımız kremayı kalıbımıza döküyoruz.
  12. Fırınımızı 175 derecede alt üst fansız ayara getiriyoruz. En az 5 dk evvelce ısıtıyoruz.
  13. Fırının en alt kısmına bi tepsiye ya da kaseye su koyup yerleştiriyoruz.
  14. Onun üstüne kalıbımızı koyuyoruz.
  15. Birinci 40 dk fırını açmıyoruz.
  16. Kekin yanları sabit ortası sallanınca pişmiş demektir.
  17. Benimki tam 1 saatte pişti.
  18. Piştikten sonra fırının kapağını aralıklı bırakıp 1 saat o biçimde bekletiyoruz.
  19. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 4 5 saat dinlendiriyoruz.
  20. Limonlu sos için :Limonları rendeleyip üzerine şekeri ilave ediyoruz ve 5 dk yoğuruyoruz.
  21. Üzerine limonların suyunu sıkıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  22. Daha sonra süzgeç ile süzüp tencereye alıyoruz.
  23. Su yumurta nişasta ve vanilini ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  24. Ocağın altını açıp orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  25. En son margarini ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  26. Cheesecake i dolaptan alıp sosumuzu üzerine döküyoruz.
  27. Daha sonra kalıptan çıkartıp istediğimiz biçimde süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun ????.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt