elektronikci
FD Üye
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilin
- 2 paket burçak bisküvi
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- 2 adet limon
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 3 tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 tatlı kaşığı vanilin
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Alt taban için bisküvileri robottan geçiriyoruz.
- Üzerine erittiğimiz margarini ekleyip karıştırıyoruz.
- Kalıbın altına yağlı kağıt seriyoruz.
- Kenarlarını aliminyum folyo ile kapatıyoruz.
- Hazırladığımız bisküvi tabanını kalıba döküyoruz. Üzerine uygunca bastırıyoruz düz bi taban olması için.
- Kremayı hazırlayana kadar buzluğa atıyoruz.
- Krema için :Şeker ve labne peynirini pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Krema nişasta un ve vanilin ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Çok fazla çırpmıyoruz sulanmaması gerekiyor.
- Gereçler özleşince yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Hazırladığımız kremayı kalıbımıza döküyoruz.
- Fırınımızı 175 derecede alt üst fansız ayara getiriyoruz. En az 5 dk evvelce ısıtıyoruz.
- Fırının en alt kısmına bi tepsiye ya da kaseye su koyup yerleştiriyoruz.
- Onun üstüne kalıbımızı koyuyoruz.
- Birinci 40 dk fırını açmıyoruz.
- Kekin yanları sabit ortası sallanınca pişmiş demektir.
- Benimki tam 1 saatte pişti.
- Piştikten sonra fırının kapağını aralıklı bırakıp 1 saat o biçimde bekletiyoruz.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 4 5 saat dinlendiriyoruz.
- Limonlu sos için :Limonları rendeleyip üzerine şekeri ilave ediyoruz ve 5 dk yoğuruyoruz.
- Üzerine limonların suyunu sıkıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süzgeç ile süzüp tencereye alıyoruz.
- Su yumurta nişasta ve vanilini ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Ocağın altını açıp orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- En son margarini ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Cheesecake i dolaptan alıp sosumuzu üzerine döküyoruz.
- Daha sonra kalıptan çıkartıp istediğimiz biçimde süsleyip servis ediyoruz.Afiyet olsun ????.