Limonlu Cheesscake Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram labne peyniri
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 limon suyu
- 2 paket fındıklı bisküvi
- 2 yemek kaşığı ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 limon suyu
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Limonlu Cheesscake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Alt tabanı için; Bisküvileri ve cevizi rondodan geçirin ve içine erimiş tereyağını ekleyerek karıştırın.
- Çember kalıbın içine yağlı kağıt sererek bisküvi karışımını koyun, bardakla bastırıp sıkıştırın ve buzdolabında 10 dakika bekletin.
- Ara katı için;Labne peyniri ve şekeri mikserle çırpın.
- Yumurta hariç, diğer malzemeleri içine ekleyin ve karıştırın.
- Sonra yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
- Bir tepsinin içine buzdolabında çıkardığınız çember kalıbı koyun ve içine labneli harcı dökün.
- Fırının en alt kısmına tepsi koyarak içine 2 parmak kadar sıcak su koyun. (kekimizin kurumaması için ).
- Labneli kekimizi de fırının orta gözüne koyarak 150 derecede 40 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirin.
- Üzeri beyaz kalsın ve fırında 20 dk dinlendirin.
- Limon sosu için;Bütün malzemeleri ilave ederek, derin bir tencerede ocakta pişirip ılıtın.
- Pişirilen limon???? sosundan labneli kekimizin üzerine bolca dökün ve buzdolabında 1 gün dinlendirin.
- Üzerini benmari usulü erimiş beyaz çikolata ile süsleyin.
Limonlu Cheesscake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı