Limonlu Cheseecake Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram labne peyniri
- 200 gram krema
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (1 parmak az)
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme olacak)
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 kaşık tereyağı
- Yarım bardak toz fındık (olmazsa da olur)
- 2 adet limon
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 3 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı vanilya
Limonlu Cheseecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Chesscake tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvileri. Toz fındığı ve erittiğiniz tereyağını karıştırın.
- Bu karışımı kalıbına bastırarak yayın.
- Ve buzdolabında bekletin.
- Labne peyniri ve kremayı kıvam alana kadar çırpın.
- İçine şeker, vanilya ve unu ekleyip biraz daha çırpın.
- En son yumurtaları ekleyerek çırpın,.
- Bisküvi tabanının üzerine dökün.
- Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Chesscake pişerken fırının içine tepsiyle su koyun.
- Oda sıcaklığına gelmiş chesscake üzerine sosu dökün.
- Sosun yapılışı :Limonlar rendelenir.
- Şeker ilave edilip 5 dakika yoğrulur.
- Üzerine limon suyu sıkılır, su eklenir ve şeker eriyene kadar çırpılır.
- Şeker eriyince süzgeçten geçirilir.
- Yumurta, nişasta ve vanilya ek edilir yeterlice çırpılır.
- Daha sonra ocağa alınıp pişirilir. Kaynama noktasına geldikten sonra tereyağ ek edilir.
- Fırında chesscake 25 dk sonra artık sallanınca çok sallanmadığında üzeri hafif kızardığında piştiğinden eminseniz çıkarın.
- Sosunu üzerine dökerek birinci sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında bekletin.
- En az 3 saat sonra servise hazır olur. Afiyet olsun.