Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonlu Cheseecake

Limonlu Cheseecake
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
limonlu-chesscake.jpg

Limonlu Cheseecake Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram labne peyniri
  • 200 gram krema
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (1 parmak az)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un (Tepeleme olacak)
Tabanı için:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3 kaşık tereyağı
  • Yarım bardak toz fındık (olmazsa da olur)
Sosu için:
  • 2 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 3 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı vanilya

Limonlu Cheseecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Chesscake tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvileri. Toz fındığı ve erittiğiniz tereyağını karıştırın.
  2. Bu karışımı kalıbına bastırarak yayın.
  3. Ve buzdolabında bekletin.
  4. Labne peyniri ve kremayı kıvam alana kadar çırpın.
  5. İçine şeker, vanilya ve unu ekleyip biraz daha çırpın.
  6. En son yumurtaları ekleyerek çırpın,.
  7. Bisküvi tabanının üzerine dökün.
  8. Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. Chesscake pişerken fırının içine tepsiyle su koyun.
  9. Oda sıcaklığına gelmiş chesscake üzerine sosu dökün.
  10. Sosun yapılışı :Limonlar rendelenir.
  11. Şeker ilave edilip 5 dakika yoğrulur.
  12. Üzerine limon suyu sıkılır, su eklenir ve şeker eriyene kadar çırpılır.
  13. Şeker eriyince süzgeçten geçirilir.
  14. Yumurta, nişasta ve vanilya ek edilir yeterlice çırpılır.
  15. Daha sonra ocağa alınıp pişirilir. Kaynama noktasına geldikten sonra tereyağ ek edilir.
  16. Fırında chesscake 25 dk sonra artık sallanınca çok sallanmadığında üzeri hafif kızardığında piştiğinden eminseniz çıkarın.
  17. Sosunu üzerine dökerek birinci sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında bekletin.
  18. En az 3 saat sonra servise hazır olur. Afiyet olsun.
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt