
Limonlu Chesskek Tanımı İçin Gereçler
Tabanı İçin
- 3 paket burçak bisküvi
- 200 gram tereyağı yahut margarin yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 şu bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 2 su bardağı soğuk su
Limonlu Chesskek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle burçak bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz, daha sonra orta derece ateşte erittiğimiz tereyağını rondodan geçirdiğimiz bisküvilere ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra kelepçeli kalıba basarak yerleştirelim buzdolabına kaldıralım.
- Daha sonra şeker, süt, irmik nişastayı ekleyip yoğunlaşıp muhallebi haline gelene kadar karıştıralım muhallebi olduktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Birinci sıcaklığı çıkan muhallebiyi buzdolabındaki bisküvili tabanı alıp üzerine muhallebiyi dökelim daha sonra soğumaya bırakalım.
- Üzeri için tozşeker, nişasta, limon kabuğu rendesi, limon suyu, soğuk su ekleyip orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım.
- Daha sonra ocaktan alıp birinci sıcaklığı çıkar çıkmaz bir kaşık yardımıyla üzerine yayalım isteğe nazaran ister 1 gece buzdolabında bekletilen ister 3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.