Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limonlu Chesskek Tarifi

Limonlu Chesskek Tarifi
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
limonlu-chesskek-tarifi.jpg

Limonlu Chesskek Tanımı İçin Gereçler


Tabanı İçin
  • 3 paket burçak bisküvi
  • 200 gram tereyağı yahut margarin yağ
Muhallebisi İçin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 şu bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Limonlu Sos İçin
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 2 su bardağı soğuk su

Limonlu Chesskek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle burçak bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz, daha sonra orta derece ateşte erittiğimiz tereyağını rondodan geçirdiğimiz bisküvilere ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra kelepçeli kalıba basarak yerleştirelim buzdolabına kaldıralım.
  3. Daha sonra şeker, süt, irmik nişastayı ekleyip yoğunlaşıp muhallebi haline gelene kadar karıştıralım muhallebi olduktan sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
  4. Birinci sıcaklığı çıkan muhallebiyi buzdolabındaki bisküvili tabanı alıp üzerine muhallebiyi dökelim daha sonra soğumaya bırakalım.
  5. Üzeri için tozşeker, nişasta, limon kabuğu rendesi, limon suyu, soğuk su ekleyip orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar karıştıralım.
  6. Daha sonra ocaktan alıp birinci sıcaklığı çıkar çıkmaz bir kaşık yardımıyla üzerine yayalım isteğe nazaran ister 1 gece buzdolabında bekletilen ister 3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,500Konular
982,376Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt