
Limonlu Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket etimek
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı limon suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- çay kaşığının ucuyla zerdeçal renk vermesi için kullanmasanızda olur (ben kullanmadım )
Limonlu Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbetimizi yapalım tencerenin içine şeker ve suyumuzu koyup ocağın üzerinde kaynatalım kaynadıktan sonra ocaktan indirip ılık olmasını sağlayalım.
- Daha sonra muhallebimizi yapmaya başlayalım tereyağı ve vanilya hariç tüm materyallerimizi bir tencereye alıp ocağın üstünde karıştıralım.
- Yoğunlaşıncaya kadar kaynadıktan sonra altını kapatıp üzerine tereyağı ve vanilya ekleyelim.
- Etimeklerimizi tepsimize dizip ılıyan şerbetimizi üstüne dökelim.
- Şerbetini çeken etimeklerin üstüne muhallebimizi döküp eşit bir formda yayalım bir köşeye koyup soğumasını bekleyelim.
- O ortada sosumuzu yapalım limon suyu, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp ocağın üzerinde karıştıralım.
- Yoğunlaşana kadar kaynayınca altını kapatalım 5 dk soğutalım daha sonra muhallebimizin üstüne dökelim.
- Süslemek için limon, hindistan cevizi tozu, nane yaprağı kullana bilirsiniz.
- Soğuyan etimek tatlımızı sunum tabağına alıp servis edelim.
Not; limon sosunun şekerini damak tadınıza nazaran ayarlaya bilirsiniz.