Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limonlu Etimek Tatlısı

Limonlu Etimek Tatlısı
0
96

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
limonlu-etimek-tatlisi-2.jpg

Limonlu Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 paket etimek
Şerbeti için;
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Limonlu sosu için;
  • 2 su bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • çay kaşığının ucuyla zerdeçal renk vermesi için kullanmasanızda olur (ben kullanmadım )

Limonlu Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak şerbetimizi yapalım tencerenin içine şeker ve suyumuzu koyup ocağın üzerinde kaynatalım kaynadıktan sonra ocaktan indirip ılık olmasını sağlayalım.
  2. Daha sonra muhallebimizi yapmaya başlayalım tereyağı ve vanilya hariç tüm materyallerimizi bir tencereye alıp ocağın üstünde karıştıralım.
  3. Yoğunlaşıncaya kadar kaynadıktan sonra altını kapatıp üzerine tereyağı ve vanilya ekleyelim.
  4. Etimeklerimizi tepsimize dizip ılıyan şerbetimizi üstüne dökelim.
  5. Şerbetini çeken etimeklerin üstüne muhallebimizi döküp eşit bir formda yayalım bir köşeye koyup soğumasını bekleyelim.
  6. O ortada sosumuzu yapalım limon suyu, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp ocağın üzerinde karıştıralım.
  7. Yoğunlaşana kadar kaynayınca altını kapatalım 5 dk soğutalım daha sonra muhallebimizin üstüne dökelim.
  8. Süslemek için limon, hindistan cevizi tozu, nane yaprağı kullana bilirsiniz.
  9. Soğuyan etimek tatlımızı sunum tabağına alıp servis edelim.
Afiyet olsun.

Not; limon sosunun şekerini damak tadınıza nazaran ayarlaya bilirsiniz.
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt