Limonlu, Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 tutam tuz
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Limonlu, Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpalım.
- Kuru malzemeler hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
- Son olarak kuru malzemeleri de ekleyelim ve karıştıralım.
- Keki dökeceğiniz kalıbı yağlayın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırına keki verin ve kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
- Kreması için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi göz göz olacak şekilde kaynayasıya kadar karıştıralım.
- Ocaktan aldığımız kremanın üzerine tereyağı ve vanilyalı ekleyip karıştırmaya devam edelim.Ara ara karıştıralım ki kremanın üzeri kabuk tutmasın.
- Sosu için; limon suyu ve toz şekeri iyice karıştıralım.
- İlk sıcağı çıkan kekin üzerine sosu dökelim.
- Kek ılık krema soğuk bir şekilde kekin üzerine sosu ekleyelim.
- Dilerseniz benim yaptığım gibi beyaz çikolata ve çilek ile süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal olsun .