
Limonlu - Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet limonun kabuğu
- Yarım limonsuyu
- Yarım çay bardağı haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Limonlu - Haşhaşlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıyoruz.
- Mikserle beyaz olana kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, limonsuyu ve rendelenmiş limonun kabuğunu, haşhaşı ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- En son üzerine un ve kabartmatozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40- 45 dk pişiriyoruz.