Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (artı 2 yemek kaşığı tam ölçülü oluyor böyle)
- 2 yemek kaşığı mor haşhaş
- 100 gram beyaz çikolata
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un ve haşhaş hariç bütün malzemeyi ekleyin çırpma teliyle karıştırın.
- Daha sonra unu ekleyin ,yoğurun.
- Kıvam alınca haşhaşı ekleyin tekrar elinizle yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün ,tezgahı biraz unlayın ,hamuru oklavayla açın, inceliği kurşun kalem inceliği olsun.
- Yuvarlak aparatla yada çay bardağıyla yuvarlak kesin, spatula yardımıyla kaldırın kırmadan tepsiye dizin .
- Bütün malzemeyi bu türlü yapın, tepsiye dizin .
- Önceden ısıttığınız 180 derceli fırına pişmeye bırakın 25 dakika ortası altı kızarınca fırından çıkarın.
- Soğuktan sonra benmari yolu erittiğiniz çikolatayı buzluk poşetine doldurun ucunu küçük delin, kurabiyelerin üzerine çizikler atın.
- Çikolata donduktan sonra limon kabuğu rendesiyle süsleyerek servis yapın çok lezzetli değişik bir tanım tavsiye ederim ????.