Limonlu Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket limonlu şeker (dr oetker)
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
Limonlu Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetimizi hazırlayarak başlayalım tatlımıza.
- Uygun bir tencereye su ve şekeri alalım.
- Kaynamaya başladığında kısık ateşe alalım.
- 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri çırpalım.
- Şeker miktarı az olduğu için tam olarak karışması yeterli.
- Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştıralım.
- Un, irmik, haşhaş, kabartma tozu ve limonlu şekerimizi de ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış tepsiye kek harcını dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 189 derecede pişirelim.
- Fırından çıkınca 3 dakika kadar bekleyip şerbetini dökelim.
- Süt ve krem şantiyi çırpıp hazırlayalım. İyice soğumuş olan tatlımızın üzerine sürelim. Afiyet olsun.
@mutfagimdansesler_.
Limonlu Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı