Limonlu Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Limonlu Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında erimiş olan tereyağını karıştırma kabına alalım.
- Zeytinyağı, pudra şekeri, yumurta, 1 limonun kabuğunun rendesi (rendenin ince yerinden rendelenecek), hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş un ekleyelim.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- İstediğimiz şekilde şekillendirip tepsiye dizelim.
- 170 derece fansız ayarda 25 dk civarı hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alıp servis edelim. Afiyet olsun. ????????.