Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limonlu Islak Kek

Limonlu Islak Kek
0
29

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
limonlu-islak-kek.jpg

Limonlu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler


Kek İçin;
  • 4 orta boy yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin;
  • 1 limon suyu
  • 2 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker şeker eriyinceye kadar ısıtıp ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Limon Jölesi İçin;
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal ( renk vermesi için. Olmasa da olur.)

Limonlu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve toz şekeri iki katına çıkıncaya kadar çırpalım.
  2. Ardından kek için olan diğer tüm malzemeleri ekleyip tel çırpıcıyla yavaş yavaş karıştıralım.
  3. Yağlanmış kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
  4. Pişen keki 10 dk bekletip kalıptan ters çevirip, tekrar kalıba ters çevirip koyalım ki sonradan bir yapışma olmasın.
  5. 1 limon suyu ile tamamlanmış 2 çay bardağı su ile 4 yemek kaşığı toz şekeri, şeker eriyinceye kadar ısıtıp ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  6. Üzerine şerbetimizi döküp yarım saat kadar bekletip kalıptan servis tabağına çevirelim.
  7. Jölesi için limon suyu, su, nişasta ve zerdeçalı küçük bir tencereye koyup pişirelim. Katılaşınca kalıbın yonca kısımlarına döküp soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun .
Limonlu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt