Limonlu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek İçin;
- 4 orta boy yumurta(oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı limon suyu
- 1 yemek kaşığı kadar limon kabuğu rendesi
- 1 limon suyu
- 2 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı toz şeker şeker eriyinceye kadar ısıtıp ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal ( renk vermesi için. Olmasa da olur.)
Limonlu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri iki katına çıkıncaya kadar çırpalım.
- Ardından kek için olan diğer tüm malzemeleri ekleyip tel çırpıcıyla yavaş yavaş karıştıralım.
- Yağlanmış kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
- Pişen keki 10 dk bekletip kalıptan ters çevirip, tekrar kalıba ters çevirip koyalım ki sonradan bir yapışma olmasın.
- 1 limon suyu ile tamamlanmış 2 çay bardağı su ile 4 yemek kaşığı toz şekeri, şeker eriyinceye kadar ısıtıp ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Üzerine şerbetimizi döküp yarım saat kadar bekletip kalıptan servis tabağına çevirelim.
- Jölesi için limon suyu, su, nişasta ve zerdeçalı küçük bir tencereye koyup pişirelim. Katılaşınca kalıbın yonca kısımlarına döküp soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun .