Limonlu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi (Büyük uzunluk limon)
- 1 limon suyu
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı şeker
- 100 ml sıvı krema (Krema yoksa yerine eşit ölçüde süt kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı süt
Limonlu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ek ederek karıştırıyoruz.
- Limon kabuğu rendesi ve suyu, un ve kabartma tozu ekleyip, homojen olacak biçimde karıştırıyoruz. Tereyağ ile yağlanmış borcama hamuru döküyoruz.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
- Islatmak için şeker, krema ve sütü karıştırıyoruz. Kekimizi fırından çıkıp ılıyınca dilimliyoruz. Üzerine sosumuzu döküyoruz.
- Soğuk halde servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.