Limonlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limonun kabuğu
- 2 yada 2.5 su bardağı un
Limonlu Kek Tanımı Yapılışı
- Evvel yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine şekeri ilave edip karıştıralım.
- Daha sonra sırayla süt ve yağı ek edelim.
- Sonra kabartma tozu ve vanilini ekleyelim.
- En son olarak unumuzu katıp karıştıralım.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp fırına verelim.
- 170 derecede üzeri düzgünce kızarana kadar pişirelim. Benim kek kalıbı yerine borcamda yaptım çok da hoş oldu. Deneyeceklerlere şimdiden afiyet olsun.