
Limonlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limonun suyu ve kabuğu (ince rendelenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Limonlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar güzelce çırpalım.
- Akabinde sütü, sıvı yağ, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve vanilya eklenir tekrar çırpılır.
- Unu ve kabartma tozunu da eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Çok katı olmayan bir karışım elde edilir.
- Yağlanmış kek kalıbına hazırlanan karışım dökülür.
- Daha evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.