Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüsü)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 350 -400 gram un (Kontrollü ekleyin)
- Yarım limon suyu
- İsteğe bağlı yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri bir tutam tuzu köpük köpük olana kadar çırpın.
- Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip kısaca karıştırın un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip bir spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru unu karışıma yedirin.
- Katı yağ ile yağlamış olduğunuz kek kalıbına harcınızı dökün önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika kontrollü pişirin.
- Not: Kekinizi fırına koyduktan on dakika sonra bir bıçak yardımıyla kabaran kekinizin üzerine uzunlamasına hızlıca bir kesik atın ve fırının kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Pişen kekinizin üzerine biraz soğuduktan sonra yarım limon suyunu ve pudra şekerini iyice karıştırıp kekin üzerine döküp isteğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet bal şeker olsun ????????