teknolojiuzmani
FD Üye
Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (büyük ise 3)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı (300-350 gram) un
- 1 adet limonun kabuğu rendesi
- Yarım limonun suyu
- 1 büyük su bardağı pudra şekeri (150gr)
- 3-4 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta, şeker, köpük köpük olana kadar mikserle güzelce çırpılır.
- Süt, sıvıyağ, limonsuyu, limon kabuğu eklenir, çırpmaya devam edilir.
- Un ve kabartma tozu eklenir ve düşük ayarda yavaşça çırpılıp güzel bir kek hamuru hazırlanır.
- Yağladığımız kek kalıbına kek harçı dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü şekilde pişirilir.
- Sosu için pudra şekeri ve limon suyu güzelce çırpılır. Macun kıvamına gelecek.
- Gerekirse limon suyunu arttırın.
- Tamamen soğumuş kekin üzerine dökülür.
Not : ben yaygın kalıpta pişirdiğim için 30 dakika sürdü, lakin yüksek farklı bir kek kalıbında pişecekse süre uzayabilir, kürdan testi gerekir. ????.
Limonlu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı