bilgisayarci
FD Üye
Limonlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tane limonun suyu
- 1 tane limonun kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağından biraz az un
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı kadar pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alıp güzelce çırpalım. Üzerine sıvı yağı, sütü, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip çok az karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Uygunca yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökelim ve kalıbı bir kaç kere tezgaha vuralım böylelikle içinde hava kalmaz ve eşit kabarır. Kekimizi evvelce ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirelim.
- Kekimizi soğumaya bırakalım.
- Sosu için limon suyu ve pudra şekerini güzelce karıştıralım. Soğuyan kekin üzerine gezdirelim.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı