Limonlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane limonun kabuğu rendelenmiş
- 1 tane limonun suyu
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- Yarım limon suyu ve limon kabuğu rendesi
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle oda ısısında beklemiş yumurta ve şeker karıştırma kabına alıp mikserle köpüren kadar çırptım
- Daha sonra üzerine limon suyunu ve kabukları ,yağ ,süt, ekleyip düşük ayarda birkez de çarptıktan sonra üzerine un kabartma tozu vanilya eleyerek ekledim. Güzelce çırpıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar.
- Daha sonra yağladığım kek kalıbına döktüm.
- 170 dereceli fırında 45dk pişirdikten sonra fırından alıp kalıbından çıkartıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp sos yapıp soğumuş kekin üzerine kaşıkla döktüm.
- Üzerine de limon rendesi ile süsleyip servis yaptım çok hoş oldu????????.