Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 tane limon suyu
- 1 tane limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına yumurta ve şekeri alalım, beyazlaşıncaya kadar çırpalım yaklaşık 5 dakika.
- Süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilyayı ek edip karıştıralım.
- Son olarak kabartma tozunu ve unu ekleyerek çırpalım. Tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına hamuru boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli olarak 50 dakika pişirelim.
- Yeterince soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartalım. Üzerine pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi koyalım. Keserek servis edelim. Afiyet olsun.