Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tane limonun suyu
- 1 tane limonun kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağından biraz az un
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı kadar pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alıp güzelce çırpalım.
- Üzerine sıvı yağı, sütü, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip çok az karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- İyice yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökelim ve kalıbı bir kaç kez tezgaha vuralım böylelikle içinde hava kalmaz ve eşit kabarır.
- Kekimizi evvelce ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirelim.
- Kekimizi soğumaya bırakalım.
- Sosu için limon suyu ve pudra şekerini güzelce karıştıralım.
- Soğuyan kekin üzerine gezdirelim.
- Afiyet olsun ????.