Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, süt ,limon suyu ve limon kabuğu eklenir.
- Bir cins karıştırılıp un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
- Küçük bir baton kalıba dökülen karışım evvelce ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
- Fırından aldığımız kek soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ve limon suyu karıştırılıp kekimizin üzerine dökülür.
Fırının kapağını birinci 20 dk açılmaması gerekiyor.
Kuru materyaller kesinlikle elenerek eklenmeli.
Deneyeceklere afiyet olsun, kekinizin fotoğraflarını bekliyorum ????.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı