Limonlu Kuplar Tarifi İcin Malzemeler
*1 litre sut
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı toz şeker
*İki limon kabuğu rendesi ve iki limonun suyu
*5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
*12 adet kedidili biskuvi yada tercihe gore Burcak biskuvi
*Limon dilimleri
Limonlu Kuplar Tarifi Yapılışı Selamunaleykum arkadaşlar
Bayrama cok az bir zaman kaldı
Rabbime şukurler olsun bizleri bir Ramazan ’a daha kavuşturdu inşallah bayram yapmayı da nasip eder
Bugun ki tatlımız hem cok hafif hem cok ferahlatıcı mis gibi freş bir tatlı
Oyleyse hemen başlayalım tarifimize
İlk olarak tenceremize sutumuzu limon kabuklarını yumurta sarılarını şekeri vanilya ve nişastayı ekleyip ocağa koymadan iyice cırpıyoruz
Ardından ocağa koyup altını acıp kaynayacak kadar başından ayrılmayıp karıştırıyoruz
Kaynadıktan sonra icine tereyağını ve limon suyunu ekleyelim ve cırpmaya devam edelim
Bırakalım bi kenarda ılısın Bardaklarımızı yada kuplarımızı alalım
Kedidili buskivimizi elimizle parcalayalım
Bardağımıza sırasıyla muhallebi biskuvi ve muhallebi olarak sıraladım ben Siz isteğinize gore yapabilirsiniz
Bardaklarımızı doldurduktan sonra dolaba kaldıralım soğusun
Tatlımız soğuduktan sonra limon dilimleriyle susleyebiliriz
Sizler istediğiniz gibi susuleyebilirsiniz
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun
*1 litre sut
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı toz şeker
*İki limon kabuğu rendesi ve iki limonun suyu
*5 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
*12 adet kedidili biskuvi yada tercihe gore Burcak biskuvi
*Limon dilimleri
Limonlu Kuplar Tarifi Yapılışı Selamunaleykum arkadaşlar
Bayrama cok az bir zaman kaldı
Rabbime şukurler olsun bizleri bir Ramazan ’a daha kavuşturdu inşallah bayram yapmayı da nasip eder
Bugun ki tatlımız hem cok hafif hem cok ferahlatıcı mis gibi freş bir tatlı
Oyleyse hemen başlayalım tarifimize
İlk olarak tenceremize sutumuzu limon kabuklarını yumurta sarılarını şekeri vanilya ve nişastayı ekleyip ocağa koymadan iyice cırpıyoruz
Ardından ocağa koyup altını acıp kaynayacak kadar başından ayrılmayıp karıştırıyoruz
Kaynadıktan sonra icine tereyağını ve limon suyunu ekleyelim ve cırpmaya devam edelim
Bırakalım bi kenarda ılısın Bardaklarımızı yada kuplarımızı alalım
Kedidili buskivimizi elimizle parcalayalım
Bardağımıza sırasıyla muhallebi biskuvi ve muhallebi olarak sıraladım ben Siz isteğinize gore yapabilirsiniz
Bardaklarımızı doldurduktan sonra dolaba kaldıralım soğusun
Tatlımız soğuduktan sonra limon dilimleriyle susleyebiliriz
Sizler istediğiniz gibi susuleyebilirsiniz
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun