Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 çay bardağı toz şeker
- 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
- Yarım limon suyu
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
Limonlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına, yumurta, toz şekerini ilave edip uygunca çırpalım. Pudra şekeri, sıvı yağ, limon suyu, limon kabuğu rendesini ek edip karıştıralım. Azar azar unumuzu ekleyelim.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. Hamur yumuşak bir kıvamda olmalı.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle yuvarlayalım. Bir kabın içine pudra şekeri dökelim ve ceviz büyüklüğündeki hamurumuzu pudra şekerine bulayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Kurabiyelerimizi aralıklı bir biçimde dizelim. 180° 20 dakika da pişirelim. Afiyet olsun ????