Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 şu bardağı un
- 1 şu bardağı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- Pudra şekeri
Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak derin bir kabın içinde şeker ve yumurta mikserle uygunca çırpılır akabinde başka materyaller sırasıyla eklenir ve en son unu ek edip ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Daha sonra ele yapışan hamuru buz dolabında 30 dakika dinlendirelim ki toparlasın.
- Sonra toparlanan kurabiye hamuruna hal verip pudra şekeri dolu kabin içinde harmanladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.