Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 3 limon kabuğunun rendesi
- 1 adet limon suyu
- 3 su bardağı un (Elenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı pudra şekeri
Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içine tüm gereçleri alıp karıştıralım.
- Malzemeleri karıştırdıktan sonra limon suyu ve limon rendesini ek edelim azar azar unu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım ve elimizde yuvarlayalım.
- Bir kabın içerisine 2 su bardağı pudra şekerini alalım,ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız kurabiyeleri pudra şekerine bulayalım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz fırında 180 derecede 20 dk pişirelim. Afiyet olsun.